Astma, allergie en magnesium. Astma en allergieën gebaat bij magnesium

Astma, allergie en magnesium.

Astma, allergie en magnesium

Astma, allergie en magnesium

Magnesium zorgt voor je immuunsysteem

Astma, allergie en magnesium. Magnesium is betrokken bij enorm veel processen in het lichaam, onder andere bij het immuunsysteem. Een tekort aan magnesium leidt tot typische allergische reacties, zoals een verhoging van IgE (een immunoglobuline die verhoogd is bij allergie), ontstekingsbevorderende cytokines en het vrijkomen van histamine.

Histamine is een materie die in onze etenswaren terug te vinden is. Histamine zit in bijvoorbeeld brie, rode wijn, vis en vlees. Histamine zit in heel veel producten. Wanneer er teveel histamine in het bloed zit kan dit leiden tot overgevoeligheid en allergie met de daarbij behorende symptomen.

Magnesiumsuppletie heeft een positief effect op verschillende vormen van allergie, vooral op astma, maar het is ook bijzonder effectief in het onder controle houden van hooikoorts. Astma, allergie en magnesium. Een tekort onderzoeken is zeker de moeite waard.

Astma, allergie en magnesium

Een zeker verband tussen astma, allergie en magnesium

De relatie tussen astma en allergieën is een hele sterke. Men zegt ook wel eens dat astma en allergie broertje zusje van elkaar zijn. Astma wordt vaak veroorzaakt door allergieën voor allerlei stoffen: voedselallergieën, verontreinigende stoffen, stof, schimmel, chemicaliën en farmaceutische geneesmiddelen. “Magnesium tekort accentueert zeker de allergische situatie,” zegt Terry M. Phillips, D.Sc. Ph.D., directeur van het laboratory Immunogenetica en Immunochemie bij George Washington University Medical Center in Washington D.C.

Verhoging door suppletie met magnesium kan helpen allergie en astma-aanvallen te voorkomen. Verhoging van magnesiumniveau bij zowel volwassene als kind kan een groot verschil maken. Door magnesiumsuppletie gaat niet alleen de algemene gezondheid omhoog, maar astma en allergiën kunnen hiermee zelfs worden voorkomen.

Behoud van de juiste niveaus van magnesium in het lichaam helpt omdat er een betere ontspanning ontstaat van de gladde spieren van de luchtwegen en de bronchioli in de longen.

Magnesium vermindert het vrijkomen van histamine (veroorzaker van de meeste allergische reacties) en ontsteking van de luchtwegen en de longen. Zeker de moeite waard dus om serieus te kijken naar het verband tussen astma, allergie en magnesium.

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Sharing is Caring