Candida en magnesium | Magnesiumolie bij schimmelinfectie.

Candida en magnesium

Candida en magnesium

Candida en magnesium

Wat is Candida albicans?

Candida en magnesium. Candida, candidiasis of candidose is een schimmelinfectie, veroorzaakt door gistachtige schimmels, voornamelijk Candida albicans. Men spreekt echter van candidiasis wanneer de schimmels een overwicht krijgen op de bacteriën en het biologisch evenwicht verstoord wordt, waardoor een infectie ontstaat.

Candida en magnesium

Candida albicans is een veel voorkomende gistsoort

In de natuur komen veel verschillende soorten gisten voor, bijvoorbeeld in brood en wijn. Candida albicans is een veel voorkomende gistsoort die onder andere voorkomt in aarde en afval. Candida albicans komt van nature ook voor in en op het menselijk lichaam. Deze gist voelt zich het meest prettig in een warme en vochtige omgeving. Candida komt voor op de huid, in huidplooien en op de slijmvliezen zoals in de mond, slokdarm, vagina en in de darmen. Bij gezonde mensen veroorzaakt dit normaal gesproken geen klachten.

Klachten die bij dit Candida Syndroom zouden optreden zijn zeer uiteenlopend zoals darmklachten, extreme vermoeidheid, lage bloedsuiker (hypoglycaemie), hoofdpijn en depressiviteit. Ook voedselintolerantie en voedselallergie worden soms in verband gebracht met het Candida Syndroom. Bij patiënten met klachten zou Candida in grotere aantallen in de darm voorkomen dan bij gezonde mensen. Er wordt in dat verband ook wel gesproken van een Candida infectie in de darm.

Als de lokale omstandigheden veranderen, kan Candida zich snel vermenigvuldigen.
Dit is bijvoorbeeld het geval bij een warm en vochtig ‘klimaat’ in huidplooien. Als dit gebeurt, kunnen er klachten ontstaan. Dit kan gebeuren op de huid, in de vagina of in de mond. De klachten ontstaan doordat Candida dan kan doordringen tot in het weefsel van de huid of de slijmvliezen.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Candida en magnesium

Hoe kan Candida ontstaan?

* Verzwakte weerstand of immuunproblemen * Het ondergaan van chemotherapie en/of bestraling * Orgaantransplantatie * Gebruik cortisonen (prednison) * Antibiotica kuur * Gebruik maagzuurremmers * Gebruik anticonceptiepil * Veelvuldig gebruik pijnstillers (Ibuprofen e.d.) * Langdurige stress * Hormoonschommelingen door zwangerschap, puberteit of overgang * Veelvuldig alcohol of drugs gebruik * Inwendige parasieten * Suikerziekte

Candida en magnesium

Zonder magnesium kan het lichaam geen toxische metabolieten afbreken

Candida en magnesium. Een tekort aan magnesium kan Candida symptomen verergeren. Magnesium is nodig voor meer dan 300 essentiële biochemische reacties in het lichaam, waaronder energieproductie, behoud van een gezond zenuwstelsel en regulering van de bloedsuikerspiegel. Magnesium speelt ook een belangrijke rol bij het verwijderen van de giftige bijproducten van Candida.

Een tekort aan magnesium kan Candida symptomen verergeren om de volgende eenvoudige reden:
Magnesium is nodig om de toxische metabolieten (verzamelnaam voor alle stoffen die nodig zijn tijdens de stofwisseling) van Candida albicans af te breken. 

Zonder voldoende Magnesium is je lichaam gewoon niet voldoende in staat om zich van deze toxische metabolieten te ontdoen. Als grotere hoeveelheden van Candida metabolieten in ons lichaam beginnen te verschijnen, wordt er meer en meer magnesium gebruikt om ze af te breken. Bij een magnesiumtekort kan dat in zo’n situatie leiden tot het begin van de typische candidasymptomen. Zeker de moeite waard om de combinatie Candida en magnesium nader te onderzoeken.

De bijproducten van Candida albicans omvatten ethanol, urinezuur en ammoniak, maar het belangrijkste is acetaldehyde. Acetaldehyde is een neurotoxine dat van invloed is op je hersenen, het zenuwstelsel en vele andere inwendige organen. Als uw lichaam niet in staat is Acetaldehyde effectief te verwerken en te verwijderen, kan deze giftige stof van invloed zijn op tal van verschillende systemen en leiden tot een verscheidenheid aan symptomen.

Acetaldehyde wordt ook geproduceerd bij alcohol, en men denkt dat dit de belangrijkste oorzaak is van een kater na overmatig alcoholgebruik. Hoewel magnesium niet de enige voedingsstof is die nodig is voor het afbreken van acetaldehyde, speelt het een belangrijke rol.

Er is een bepaald enzym dat je lichaam nodig heeft om giftige acetaldehyde te zetten in onschadelijke acetaat.
Dit enzym heet Aldehyde Dehydrogenase, en het vereist voldoende magnesium om goed te functioneren. onderCandida patiënten hebben vaak een behoorlijk tekort aan magnesium.

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Sharing is Caring