COPD en magnesium. Magnesiumolie voor normale longfunctie.

COPD en magnesium

COPD en magnesium

COPD en magnesium

COPD is een longaandoening

COPD en magnesium. COPD is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, een chronisch obstructieve longziekte (er is dus een aanhoudende blokkade in de longen). Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Vroeger vielen deze aandoeningen samen met astma onder de verzamelnaam “CARA”, maar deze term wordt officieel niet meer gebruikt.

COPD en magnesium

Ontstekingsprocessen

Bij chronische bronchitis zijn de oorzaken vaak ontstekingsprocessen in de kleine luchtwegen, de bronchioli. De bronchusklieren zijn vergroot waardoor overmatig veel slijm wordt geproduceerd. Die ontstaat door littekenvorming in de wand, het gladde spierweefsel, van de bronchiën. Door het overtollige slijm zwellen de slijmvliezen op waardoor een gedeeltelijke obstructie van de luchtwegen ontstaat.

Bij een emfyseem is de wand van de longblaasjes beschadigd. De longblaasjes zijn in trosjes met de kleine luchtwegen (bronchioli) verbonden en hebben een stugge structuur die de luchtwegen open houden. Verliezen de bronchiolen echter hun stevigheid door de beschadigingen, dan zakken deze tijdens de uitademing in elkaar. De luchtblaasjes van de longen (alveoli) worden steeds verder uitgerekt waardoor een structureel blijvende schade ontstaat.

COPD en magnesium

Onderzoek COPD en magnesium

COPD en magnesium. Bij het gebruik van reguliere medicatie bij COPD wordt het risico van een magnesiumtekort vaak over het hoofd gezien. Dat vormt een potentieel gevaar, omdat magnesium onontbeerlijk is voor een normale longfunctie. Een groep onderzoekers rapporteerden dat 47% van de door hen onderzochte COPD-patiënten een tekort had aan magnesium, wat tot een langer verblijf in het ziekenhuis leidde. De intraveneuse (via de ader) toepassing van magnesium bij een acute astma-aanval – astma is overigens iets anders dan COPD – geeft vaak verlichting, maar is ook bij COPD-patiënten die met toegenomen klachten kampen, werkzaam. Het kan namelijk de ademhalingscapaciteit verhogen door verwijding van de bronchiën. De combinatie COPD en magnesium, of een magnesiumtekort, is zeker de moeite van het onderzoeken waard gegeven het feit dat veel COPD-patiënten een tekort hebben aan magnesium. Magnesium is gebleken in staat de longfunctie te verbeteren. Suppletie is dan ook echt aan te raden in geval van COPD.

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Ook vitamine D3 heeft een gunstige invloed op de luchtwegen.

Doe hier de Vitamine D3 check

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Sharing is Caring