Epsomzout Detox en ontgiften | Floaten met epsomzout
  • Home  / 

Epsomzout. Detoxen, ontgiften, ontslakken, lever-, gal-, en darmreiniging.

Epsom zout detox

Epsomzout detox en ontgiften

Epsomzout ofwel magnesiumsulfaat.

Epsomzout detox en ontgiften. Epsomzout heet officieel Magnesiumsulfaat (MgSO4) en is een magnesiumzout van zwavelzuur. Vaak wordt voor magnesiumsulfaat de naam bitterzout gebruikt en daarnaast de minder frequent gebruikte namen Engels zout of Epsomzout. Magnesiumsulfaat is bekend vanwege de sterk laxerende werking.
Epsom zout is vernoemd naar een bitter-zoutwaterbron bij Epsom in Surrey, Engeland.

Epsomzout detox en ontgiften

Epsomzout heeft een sterk ontgiftende- en ontzurende werking

Eigenlijk mag je het geen zout noemen want het is een natuurlijke mineraalverbinding van magnesium en sulfaat. Epsomzout heeft een sterk ontgiftende- en ontzurende werking. De sulfaten in Epsomzout helpen de gifstoffen en zware metalen uit weefsels en cellen te verwijderen en helpt het lichaam om schadelijke stoffen af te voeren.
De huid is een zeer poreus membraan en door toevoegen van Epsomzout aan het badwater bevordert het de osmose balans. De osmotische waarde geeft aan hoeveel opgeloste stoffen aanwezig zijn in een bepaalde vloeistof. 

Epsomzout detox en ontgiften. Door Epsomzout aan het badwater te voegen, eventueel aangevuld met natriumbicarbonaat, wordt het zout uit het lichaam getrokken en neemt schadelijke stoffen met zich mee. Zeker een overweging bij langdurig medicijngebruik om opgeslagen afvalstoffen regelmatig af te voeren. Een weldaad voor lichaam en geest en dat is beslist geen fabeltje.

Lees hier hoe je een epsom zout voetenbad kunt maken.

Epsomzout detox en ontgiften

Epsomzout als detox

Ontgiften, drainage, ontslakken of detoxen (detoxificatie) is de in de natuurgeneeskunde gebezigde term voor het intern reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen.

Hoewel het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen en het vermogen om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen door de lever en de nieren, gaat men er in de natuurgeneeskundige benadering vanuit dat dit effectief ondersteund kan worden door ontgiftingstherapieën.

Epsomzout detox en ontgiften. Epsomzout als detox is een gemakkelijke, veilige en voordelige mogelijkheid om zelf in te passen in je eigen dagelijkse of wekelijkse routine, zowel inwendig als uitwendig.

Epsomzout bevordert een goed zuur-base evenwicht in uw lichaam. Lees meer uitleg over de Ph waarde en hoe je dat kunt meten op mijn pagina natriumbicarbonaat. De PH waarde dient, als we uitgaan van gemiddelden, ongeveer 7,35 of tussen de 7 en de 7,5. te zijn. In een Epsomzoutbad of via inwendig gebruik, ontgift het lichaam zich en reguleer je de optimale zuurgraad van het lichaam. De zuurgraad is weer belangrijk bij het optimaal functioneren van het immuunsysteem.

Epsomzout detox en ontgiften

Medische toepassingen

Magnesiumsulfaat is één van de mogelijke middelen die worden voorgeschreven als voorbereiding op een darmonderzoek, zoals het maken van röntgenfoto's van de darmen of een coloscopie. Aangezien het daarvoor van belang is dat de darmen volledig leeg zijn, kan met dit middel door de extreem laxerende werking snel resultaat worden bereikt.

Daarnaast wordt dit Epsomzout toegepast in verschillende darm-, lever- en galreinigende kuren en als tegengif voor garnalen- en blikvergiftiging. Epsomzout wordt veelvuldig toegepast in ontslakkende diëten.

Hoe doe je dat, detoxen met Epsomzout:

Kies een gunstig moment in je agenda. Hou rekening met een intensieve stoelgang en reserveer bij voorkeur een rustige avond thuis en een niet volgeplande volgende dag.

Bij het inwendig ontslakken of ontgiften gebruikt men een grotere hoeveelheid, meestal 15 of 20 gram, ineens ingenomen verdund met water, limonadesiroop of appelsap. Dat doet men niet voor niets omdat Epsomzout een behoorlijk bittere smaak heeft. Niet voor niets heet het ook wel bitterwater. Doe dat 2 keer na elkaar. De 2e keer zit er 2 of 3 uur tussen. Je darmen gaan echt borrelen en je ontlasting is nogal dun of zelfs waterig. Heel normaal.

Wanneer je bijna gaat slapen meng je ongeveer 100 ml, extra vierge olijfolie met het sap van een citroen of van een grapefruit. goed mengen en opdrinken. Je kunt er voor de smaak wat honing bij doen. Dit is de leverreiniging en die doet zijn werk tijdens de nachtrust. Het kan zijn dat je die nacht niet optimaal slaapt omdat je naar de wc moet. De een reageert sneller en heftiger dan de ander, het ene lichaam is het andere niet (biochemische diversiteit).

De volgende morgen ga je naar de wc en met een grote waarschijnlijkheid komen er groene erwtjes ofwel kleine galsteentjes mee. Maak er geen drama van als je die niet ziet, de leverreiniging heeft hoe dan ook plaatsgevonden.

Doe dit ritueel 1 keer per 2/3 weken. Uw huid knapt er zichtbaar van op en allergische gevoeligheid zal significant verbeteren.

Epsomzout detox en ontgiften

Epsomzout Floaten

Epsom zout magnesiumsulfaat

Een andere toepassing die je tegenwoordig veel ziet in fitnesstudio’s of wellnesscentra is het Floaten. Epsomzout wordt daar in hoge concentratie gebruikt om te kunnen blijven drijven. Vergelijk het maar met het bekende drijven in de Dode zee. Gewichtloos drijven in warm water als methode bij pijnbestrijding, verminderen van stress en herstel van blessures of na intensief sporten. Bovendien zeer zacht voor je huid en haar. Het wordt ook wel toegevoegd aan haarconditioner. Een minuut of 15 laten intrekken en je haar is zacht en glanzend.

Epsomzout detox en ontgiften. Thuis, in een ligbad, is Epsomzout heilzaam en werkt het pijnverlichtend bij vrijwel alle gewrichtsaandoeningen: artritis, artrose, fibromyalgie, jicht, ziekte van Bechterew en meer. Epsomzout is een veilig en zeer voordelig product dat kan bijdragen aan je algehele welbevinden.

Epsomzout detox en ontgiften

Epsomzout kopen in webshop van Himalaya magnesium

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Sharing is Caring