Fibromyalgie en magnesium | Magnesiumolie helpt

Fibromyalgie en magnesium

fibromyalgie en magnesium

Fibromyalgie en magnesium

Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren en wordt ook wel weke-delen-reuma genoemd.


Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziektebeeld. Kenmerkend zijn spierpijn en druk-pijnlijke punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt doorgaans heviger na langdurige inactiviteit, overbelasting of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Magnesium werkt ontspannend voor de spieren en zenuwen. Het staat bekend als het ontspanningsmineraal.
Magnesium is daarom een veelgebruikt mineraal door personen met fibromyalgie.

Fibromyalgie en magnesium

Fibromyalgie patiënten hebben veelal baat bij 3 supplementen: Vitamine D3, MSM en Magnesium

Vitamine D3: Vitamine D3 tegen fibromyalgie. Omdat fibromyalgie een relatief nieuwe aandoening is, zijn er nog niet zo heel erg veel onderzoeken verricht. Onlangs heeft een onderzoek (Engelse Institute of Child Health stuitte) aangetoond dat mensen met chronische pijn (fibromyalgie) vaak een tekort hebben aan vitamine D3.

MSM: MSM heeft een gunstige werking op spieren, pezen, kraakbeen. MSM helpt allergische reacties op voedsel te voorkomen. MSM versterkt bovendien de huid, houdt de huid soepel en heeft een hele gunstige invloed op haar en nagels. Klik hier voor info over MSM bij artrose en fibromyalgie

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Fibromyalgie en magnesium

Fibromyalgie en magnesiumtekort

Er is heel vaak sprake van een magnesiumtekort bij fibromyalgie patiënten met name in de rode bloedcellen. Herstel van de benodigde magnesiumwaarden kan mede bijdragen aan een prettiger leven, minder pijn, meer eetlust en meer energie.
Magnesium zorgt voor de benodigde ontspanning op de spieren en vermindert de pijn en de gevoeligheid. Daarnaast zorgt magnesium voor een verhoogd energieniveau, een betere nachtrust, en het vermindert angst en depressie.

Magnesium is ook betrokken bij de productie van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van de slaapcycli, pijnperceptie, stemming en het immuunsysteem. Een magnesiumtekort kan daarnaast een verhoging van substantie P veroorzaken. Substantie P is een neurotransmitter die dienst doet als een pijnboodschapper. 

Mensen met fibromyalgie hebben meestal uitzonderlijk hoge gehaltes aan substantie P, die kan bijdragen tot hun overgevoeligheid voor pijn. Magnesium activeert bovendien het bekende adenosine trifosfaat vaak afgekort op veel gezondheidssites als (ATP). ATP vervult in de celstofwisseling een sleutelrol als drager van chemische energie. 

Doe hier de vitamine D3 check

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Sharing is Caring