Hart en vaatziekten en magnesium. Magnesium goed voor spieren

Hart en vaatziekten en magnesium

hart- en vaatziekten en magnesium

Hart en vaatziekten en magnesium

Hart en vaatziekten en het gebruik van magnesium

Hart en vaatziekten en magnesium. Magnesium is een mineraal dat nodig is voor een goede hartspierfunctie en een normaal hartritme. Extra magnesium kan de pompfunctie van het hart verbeteren en eventuele ritmestoornissen, die vaak voorkomen bij cardiomyopathie en hartfalen. Cardiomyopathie is een verzamelnaam voor ziekten van de hartspier. Allerlei ziekten kunnen de hartspier verzwakken. Meestal gebeurt dat door een afgesloten kransslagader of door een slecht werkende hartklep, maar soms gaat het om een afwijking van de hartspier zelf.

Hart en vaatziekten en magnesium

Hart en vaatziekten en magnesium, suppletie dringend aanbevolen

Een tekort aan magnesium komt bij hartfalen zeer vaak voor. Er is aangetoond dat 85% van de hartinfarct patiënten een relatief tekort heeft aan magnesium in de cellen. Dit tekort kan worden veroorzaakt door de geneesmiddelen die gebruikt worden bij deze stoornis. Deze magnesium deficiëntie wordt veroorzaakt door een verhoogde uitscheiding van dit mineraal via de urine. Door een tekort aan magnesium kan de elektrolytenbalans bij patiënten met hartfalen worden verstoort. Electrolyten zijn verbindingen zoals basen, zouten en zuren.

Hart en vaatziekten en magnesium. Extra magnesium vermindert derhalve de kans op hartritmestoornissen, hartkloppingen en of een te snelle hartslag. Een te laag magnesiumgehalte in het bloed versnelt de stolling van de bloedplaatjes en vergroot het risico op vorming van bloedstolsels.

Verhoogde magnesiumtoevoer leidt tot consequente vaatverwijding en heeft zodoende een gunstig effect bij hoge bloeddruk, maar ook bij kouwelijkheid door vaatvernauwing c.q. -verkramping.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Magnesium geeft een verbeterde doorbloeding en een verbeterd bloed en

Zuurstoftoevoer naar de organen. Steeds vaker wordt magnesium succesvol ingezet in combinatie met vitamine D3 bij hartklachten, zie vitamine D3 info.

Tekort aan magnesium kan op een eenvoudige en veilige manier via huidsuppletie (olie, serum of badkristallen voor lig-of voetenbad) worden aangevuld. Via hoogwaardige voedingssupplementen als magnesiumdruppels en magnesiumpoeder kan dat natuurlijk ook. Magnesium blijkt vaak zelfs beter te werken dan regulier voorgeschreven geneesmiddelen omdat het de opname van calcium niet blokkeert, integendeel zelfs.

Extra magnesium vermindert derhalve de kans op hartritmestoornissen, hartkloppingen en of een te snelle hartslag. Een te laag magnesiumgehalte in het bloed versnelt de stolling van de bloedplaatjes en vergroot het risico op vorming van bloedstolsels.
Verhoogde magnesiumtoevoer leidt tot consequente vaatverwijding en heeft zodoende een gunstig effect bij hoge bloeddruk, maar ook bij kouwelijkheid door vaatvernauwing c.q. -verkramping.
Magnesium geeft een verbeterde doorbloeding en een verbeterd bloed en zuurstoftoevoer naar de organen. Steeds vaker wordt magnesium succesvol ingezet in combinatie met vitamine D3 bij hartklachten, zie vitamine D3 info.

Magnesium bij hart en vaatziekten, een veilige ondersteuning

Eerder werd al gemeld dat dit mineraal de pompfunctie van het hart kan verbeteren. Ander onderzoek laat zien dat magnesiumsuppletie het risico op overlijden door hartfalen verkleint en een gunstige werking heeft op hartritmestoornissen en ook een hoge bloeddruk beter reguleert. Volgens de Europese richtlijnen “Safe Upper levels for Vitamins en Minerals” is magnesium een veilig mineraal. De enige bijwerking die soms voorkomt is diarree. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen mag magnesium(oxide) niet worden ingezet als er sprake is van een ernstige nierinsufficiëntie.

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Doe hier de vtiamine D3 check

Sharing is Caring