Hoge bloeddruk en magnesium. Magnesium vaatverwijdend effect

Hoge bloeddruk en magnesium

Hoge bloeddruk en magnesium

Hoge bloeddruk en magnesium

Hoge bloeddruk komt steeds vaker voor

Hoge bloeddruk en magnesium. Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk (hypertensie). Een hoge bloeddruk kan schade toebrengen aan je aderen en hart, hoogste tijd dus om een hele natuurlijke magnesium behandeling in kaart te brengen. Een gezonde bloeddruk heeft een bovendruk van 120 millimeter kwikdruk (of mmHg) wanneer het hart samentrekt en een onderdruk van 80 mmHg, wanneer het in rust verkeert. Dit is dan ook de beroemde 120/80 waarde. We spreken officieel van een hoge bloeddruk als deze hoger is dan 140/90.

Hoge bloeddruk en magnesium

Stress vreet magnesium

Hoge bloeddruk en magnesium. Gedurende de dag kan de bloeddruk stijgen en dalen. In de meeste gevallen zal de bloeddruk ’s avonds wat hoger zijn dan in de ochtend. Er bestaat een sterk verband tussen magnesiumgehalte, hypertensie en hartgezondheid. Omstandigheden die de behoefte aan magnesium vergroten zijn: stress.

Magnesium verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratie vermogen. Haast alle mensen met een hoge bloeddruk hebben een duidelijk tekort aan magnesium.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Hoge bloeddruk en magnesium

Magnesium verlaagd de bloeddruk

Hoge bloeddruk en magnesium. Het is bekend dat magnesium een vaatverwijdend en bloeddrukverlagend effect heeft. Magnesium kan namelijk calcium van het oppervlak van de gladde spiercellen van de bloedvaten verdringen en het interfereert met het metabolisme van de neurotransmitter acetylcholine in de neuronen die voor concentratie van de bloedvaten zorgen.

Mensen met lage magnesiumniveaus hebben meestal meer medicatie tegen hoge bloeddruk nodig dan normaal.

Wees extra alert wanneer er plaspillen (plaspillen bevorderen de uitscheiding van magnesiumionen, waardoor een magnesiumgebrek kan ontstaan) worden ingenomen en bij het gebruik van de anticonceptiepil. Zeker ook extra opletten wanneer je veel frisdrank drinkt (vooral cola) en bij het regelmatig eten van kant en klaarmaaltijden.

Het magnesiumtekort sluipt er dan langzaam maar zeker in. Een veelvoorkomend en veel over het hoofd gezien probleem.

Verhoogde magnesiumtoevoer leidt tot consequente vaatverwijding en heeft zodoende een gunstig effect bij hoge bloeddruk, maar ook bij kouwelijkheid door vaatvernauwing c.q. -verkramping. Bij een te hoge bloeddruk wordt vaak geadviseerd om magnesiumsuppletie te combineren met vitamine D3, zie  info vitamine D3 en Hart- en vaatziekten en magnesium.

Doe hier de magnesium zelftest

Doe hier de vitamine D3 check

Sharing is Caring