Magnesium en nachtrust. magnesium is hét ontspanningsmineraal

Magnesium en nachtrust

magnesium en nachtrust

Magnesium en nachtrust
Magnesium het ontspanning mineraal

Magnesium en nachtrust, een prima combinatie: Vrijwel iedereen heeft wel eens moeite met slapen maar circa 20 % van de mensen in de westerse wereld heeft echt chronische slaapproblemen. Magnesium wordt ook wel eens het ontspanning mineraal genoemd en is betrokken bij de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons waak/slaap ritme reguleert.


Magnesium en nachtrust

Magnesium helpt bij het op peil houden van melatonine

De productie van melatonine vindt plaats in de epifyse, in goed Nederlands de pijnappelklier. Dit kleine, maar uiterst belangrijke uitgroeisel aan de bovenkant van de tussenhersenen wordt in oosterse filosofieën wel het derde oog genoemd of nog mooier de zetel van de ziel. Het heeft allemaal met melatonine te maken.
Na ons veertigste maken we minder van dit stofje aan.

Magnesium kan dan helpen bij het weer op peil brengen en houden van melatonine. Veel gebruikers van onze magnesiumproducten geven dan ook aan dat ze beter slapen, minder vaak wakker worden en staan uitgeruster op. Met name een magnesiumvlokken voetenbad in de avond vlak voor het slapen gaan werkt erg goed. Maar ook een paar sprays op de buik, onder de oksels, in de knieholten en in de liesstreek verhoogt uw magnesiumpeil en heeft bij veel mensen een snel effect op beter slapen.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Magnesium en nachtrust

Ontspannen slapen en uitgerust opstaan

Slaapstoornissen zijn problemen bij het inslapen of een onrustige, vaak onderbroken slaap. Eventueel bijkomende symptomen zijn: piekeren, tandenknarsen, rusteloze benen, ademhaling stoornissen, slaapwandelen en nachtmerries. 

De oorzaken van slaapstoornissen liggen meestal op het psychische vlak (stress, spanningen) en worden doorgaans versterkt door ‘triggers’ zoals cafeïne uit cola, koffie, thee of cacao, een verstoorde hormoonhuishouding en allergenen.

Een ontregelde hormoonbalans en krampsymptomen (gespannenheid, rusteloze benen, tandenknarsen) worden ondersteunt en in voorkomende gevallen zelfs volledig verholpen door magnesiumsuppletie.

Kijk hier voor een aantal prettige ervaringen met in slaap vallen en beter doorslapen bij reacties van mijn klanten. Daar staan een aantal hele enthousiaste reacties/aanbevelingen tussen.

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Sharing is Caring