Migraine hoofdpijn en magnesium. Extra magnesiumolie helpt.

Migraine-hoofdpijn en magnesium

Migraine, hoofdpijn en magnesium

Migraine hoofdpijn en magnesium
Magnesiumolie geeft ontspanning

Migraine hoofdpijn en magnesium. Magnesium ontspant je spieren inclusief je hartspier en is onmisbaar voor de aanmaak van hormonen en enzymen, die op hun beurt weer onmisbaar zijn voor allerlei processen in ons lichaam. Waar calcium spieren aanspant, zorgt magnesium voor de ontspanning. Magnesium is de grote ontspanning factor in lichaam en geest en derhalve behulpzaam bij het oplossen en voorkomen van diverse soorten hoofdpijn.

Migraine hoofdpijn en magnesium

Welke soorten hoofdpijn zijn er​:

spanningshoofdpijn: Wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een drukkende of klemmende pijn rondom de schedel, als het ware een ‘bandgevoel rond het hoofd’. Meestal gaat dit niet gepaard met misselijk en braken. Mogelijke factoren zijn psychische spanningen en stress, oververmoeidheid en een verkeerde houding

Migraine: is een neurovasculaire aandoening (een gezamenlijke benadering voor de hersenen, het zenuwstelsel en het hart- en vaatstelsel) waarbij aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft. Dat gaat vaak gepaard met een kloppende hoofdpijn. Opvallend is dat migraine bij de bevolking van Nederland aanmerkelijk meer voorkomt dan in alle andere Europese landen.

Ofschoon spanningshoofdpijn en migraine verschillende entiteiten zijn, komen ze wel vaak bij dezelfde persoon voor. Uit de literatuur blijkt dat 62% van de migrainepatiënten ook spanningshoofdpijn heeft en 25% van de patiënten met spanningshoofdpijn lijdt ook aan migraine

Clusterhoofdpijn : Clusterhoofdpijn is een ander soort hoofdpijn. Deze hoofdpijn bestaat uit korte perioden van vaak hevige pijn aan één kant van het hoofd, vaak achter de ogen. De aanvallen treden in een kenmerkend patroon op, meestal dagelijks of nog vaker en vaak ‘s nachts of vroeg in de ochtend. Deze vorm van hoofdpijn is zeldzaam en komt vrijwel uitsluitend bij mannen voor. Een aanval kan een kwartier tot wel enkele uren duren en kan één tot maar liefst acht keer per dag optreden. Bijna altijd komen de aanvallen in clusters van weken tot maanden voor. Na zo’n cluster kunnen de aanvallen wel maanden of jaren wegblijven. Rokers en drinkers hebben een verhoogd risico

Medicatieafhankelijke hoofdpijn: is chronische hoofdpijn (gedurende meer dan 15 dagen per maand) gedurende ten minste 3 maanden als gevolg van het overmatig gebruik van pijnstillers tegen hoofdpijn. Waarschijnlijk heeft zo’n 4% van de algemene populatie in Nederland last van medicatieafhankelijke hoofdpijn.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Migraine hoofdpijn en magnesium

​Magnesium werkt in veel gevallen ook (hoofd)pijnverlichtend

​Magnesium werkt in veel gevallen ook (hoofd)pijnverlichtend​:
smeer wat magnesiumolie op de pijnlijke plek en de pijn neemt in veel gevallen af of verdwijnt zelfs. Het is ook een goede ontspanner voor het slapen gaan.

Je zult merken dat wanneer je voor het naar bed gaan een magnesium voet-of ligbad neemt of wat magnesiumolie op je onderbuik en in je liesstreek smeert, je heerlijk zult slapen. Waarom daar? Omdat magnesium op een paar plekken door de huid kan worden ge(re)absorbeert, deze plekken zijn o.a. de oksels, knieholten, de liesstreek en de bovenkant van je voeten.

Onderzoekers hebben dit mechanisme ontdekt, het blijkt dat we via ons zweet veel magnesium verliezen, maar het lichaam is in staat om via bepaalde kliertjes in bijvoorbeeld onze oksels een deel van het magnesium weer terug op te vangen. Ergo: een Himalaya magnesium voet-of ligbad voor het slapen gaan is een weldaad bij alle vormen van hoofdpijn. Smeren met olie of serum op de pijnlijke hoofpijnplekken helpt de pijn te verminderen en vergeet oksels liesstreek en bovenkant voeten niet mee te nemen.

Sharing is Caring