MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën. Zonder nare bijwerkingen
  • Home  / 

MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën

Astma, COPD, Bronchieën

MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën

MSM, MethylSulfonylMethaan, is een natuurlijke bron van organische zwavel.

MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën. Tekort van biologische zwavel (MSM kan leiden tot het minder goed functioneren cellen,  weefsels en organen in het lichaam. Organisch, biologisch actieve zwavel is daarom van groot belang voor de gezondheid van elk levend organisme. MSM is de natuurlijke bron van biologische zwavel en is van groot belang is geweest tijdens de evolutie van het gehele universum en voor de evolutie van de mens in het bijzonder. MSM is wat minder bekend in het reguliere circuit. Er bestaat ook geen Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Derhalve is het de moeite waard om er goed naar te kijken. 

MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën

Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof

Reacties en problemen als geïrriteerde, opgezwollen ogen, niezen en doorlopende verkoudheden zijn het gevolg. MSM vermindert de symptomen van een groot aantal allergieën, zoals voedselallergie, astma, contact allergie, inhalatie allergie, en andere vormen van allergie.

MSM verlicht allergieën door middel van ontgifting en de eliminatie van vrije radicalen, en de verbetering van de cel permeabiliteit (doordringbaarheid). Als we een tekort aan MSM hebben wordt de celwand stijf en hard en hierdoor kunnen de vloeistoffen niet gemakkelijk schoongemaakt worden.

MSM maakt de celwand zachter waardoor vrije radicalen en vreemde eiwitten uit onze cellen kunnen worden afgevoerd. Wanneer voldoende MSM wordt ingenomen worden onze cellen continue schoongemaakt en dit heeft een gunstig effect op tal van allergieën. Oorzakelijk verband tussen de concentratie van MSM gebruik en weerstand tegen allergenen is vastgesteld in diverse onderzoeken.

Onderzoekers hebben opgemerkt dat MSM als histamine remmer bij allergische reactie (Hooikoorts, jeuk, rode ogen, ontstoken neusslijmvlies etc.) minstens zo goed werkt als de traditionele antihistaminica bijvoorbeeld Cetirizine (anti-allergiemedicijn), echter zonder de negatieve bijwerkingen.

MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën

MSM bij Allergieën, Astma, COPD, Bronchieën

MSM bij longaandoeningen COPD, bronchitis

Via MSM kan het lichaam efficiënter zuurstof opnemen. Het verbetert de elasticiteit van de longcellen en de doordringbaarheid van de lange celmembranen, waardoor meer lucht kan worden ingeademd en zuurstof beter door de membranen in de bloedstroom komen. MSM voorkomt en corrigeert de stolling van rode bloedcellen, waardoor het bloed meer zuurstof op kan nemen. Bijkomend positief effect van de extra zuurstofopname in het bloed is dat er meer energie geproduceerd kan worden. Mensen die lijden aan long disfuncties kunnen veel baat hebben bij een behandeling met MSM. In een onderzoek werd aan zeven patiënten met problemen aan de luchtwegen MSM gegeven in hoeveelheden 250-1500 mg / dag. Vijf patiënten hadden long emfyseem, en twee hadden longtumoren met extra functie waardevermindering als gevolg van  vochtophoping.
Binnen vier weken na het begin van de inname van MSM, konden de emfyseem patiënten 2 keer zover lopen zonder in de zuurstofproblemen te komen. De twee patiënten met longtumoren werden volgens de behandelende artsen en verpleegkundigen in algemene zin alerter en met een betere houding dan vóór de test. Het meest opvallende was echter dat het longvocht tijdens de eerste maanden van de testperiode verdween.

Klik hier voor info over MSM bij huid, haar nagels en littekenweefsel

Klik hier voor meer info over MSM bij Artrose, Fibromyalgie, Bechterew, Bursitus en meer

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Sharing is Caring