MSM bij artrose, fibromyalgie, Bechterew, bursitis en meer
  • Home  / 

MSM bij artrose, fibromyalgie, Bechterew, bursitis en meer

fibromyalgie en MSM

MSM bij artrose, fibromyalgie, Bechterew, bursitis

MSM als natuurlijke pijnstiller

MSM wordt als suppletie op de reguliere voeding vooral ingezet als pijnstiller en als ontstekingsremmer. MSM wordt volgens professor Stanley Jacob, (arts-chirurg en wetenschapper aan de Oregon Health & Science University in Portland) een van de pioniers op het gebied van onderzoek naar de werking van MSM, met succes ingezet bij een groot aantal aandoeningen die verband houden met ons bewegingsapparaat.

Uit vele jaren onderzoek is gebleken dat MSM als natuurlijke pijnstiller en als ontstekingsremmer kan worden ingezet bij ongemakken als artrose, artritis, ziekte van Bechterev, spierkramp, spierpijn, (sport)blessures, RSI (repetitive strain injuries), fibromyalgie, tendinitis, bursitis, whiplash, sportblessures, carpaal tunnel syndroom en lage rugpijn.

Volgens professor Stanley Jacob is MSM de veiligste en meest effectieve pijnstiller bij chronische pijnklachten en bovendien zonder negatieve bijwerkingen. In vijfentwintig jaar tijd heeft hij het toegepast bij bijna twintigduizend patiënten met chronische pijnklachten. Uit onderzoeksgegevens van de Oregon Health & Science University is gebleken dat de meerderheid van de patiënten baat had bij MSM. MSM heeft niet de nadelen van reguliere pijnstillers; het is veilig en heeft nagenoeg geen bijwerkingen.

 Extra prettig in de behandeling met MSM is het gegeven dat er geen gewenning optreedt waardoor de dosering niet telkens moet worden verhoogd. De meeste cliënten die MSM gebruiken melden dat zij zich zowel lichamelijk en geestelijk fitter gingen voelen.

MSM is een bovendien een uitstekende zwaveldonor; zwavel is een belangrijk structureel bestanddeel van bindweefsel zoals kraakbeen en huid en zorgt dat dit soepel en sterk blijft. Een van de belangrijkste toepassingen van MSM is het verminderen van de pijn en het remmen van ontstekingen die veelvuldig voorkomen bij bijvoorbeeld artrose, artritis, fibromyalgie en de ziekte van Bechterev. MSM levert vaak mooie resultaten zeker in combinatie met vitamine D3 en magnesiumsuppletie.

MSM bij artrose, fibromyalgie, Bechterew, bursitis en meer

MSM bij gewrichtspijn is door professor Jacob vooral voorgeschreven als pijnstiller en als ontstekingsremmer bij chronische pijnklachten door gewrichtsslijtage (osteoartritis). De optimale dosering van MSM is afhankelijk van het lichaamsgewicht en van de aard en intensiteit van de klachten; meestal varieert deze tussen 0,5 en 8 gram per dag, soms zijn doses tot 18 gram per dag of meer nodig. Vaak kan een aanvankelijk hogere dosis na verloop van tijd worden afgebouwd. In acute gevallen (bijvoorbeeld spierkramp) kan elke vier uur 1 tot 1,5 gram MSM worden ingenomen tot de klachten afgenomen zijn. Vaak adviseert Jacob naast een oraal supplement een gel met MSM om uitwendig te gebruiken. Mensen met spier- en gewrichtsklachten kunnen MSM tevens aan het badwater toevoegen.

Is het nu zo dat MSM deze problemen direct oplost? Neen. Het lichaam heeft tijd nodig om het niveau van MSM weer op te bouwen en dit dient langzaam, gedoceerd en continue te gebeuren voor een duurzaam resultaat. Er zijn wel enkele toepassingen bekend waarbij MSM relatief snel verlichting brengt, soms zelfs al na 1 dag maar dat is meer uitzondering dan regel.

Normaal gesproken zal gebruik van MSM binnen 3-5 weken aanzienlijke verlichting kunnen geven. Natuurlijk staat of valt het succes van MSM bij regelmatige toepassing en gebruik. Uiteraard mits voldoende gedoseerd en mits er zuiver organisch MSM gebruikt wordt.

Mensen die geen of te weinig positieve effecten van MSM ervaren blijken meestal onvoldoende MSM te gebruiken, een synthetische vorm te gebruiken en/of stoppen er bovendien veel te snel mee.

Klik hier voor meer info over MSM bij allergieën, astma, COPD, bronchieën.

Klik hier ?voor meer info over MSM bij huid, haar nagels en littekenweefsel

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Sharing is Caring