MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel. MSM natuurlijke schoonheid
  • Home  / 

MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel


msm bij huid, haar, nagels en littekenweefsel. MSM is bovendien uitermate nuttig gebleken bij het ??behandelen van huidaandoeningen zoals acne, psoriasis, eczeem, dermatitis, roos, schurft, luieruitslag en bepaalde schimmelinfecties.

MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel

MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel

Iedereen wil graag gezond haar, een gave huid en stevige nagels. Niet iedereen heeft dit echter van nature. Een gezonde en uitgebalanceerde voeding in combinatie met voldoende water zullen daarbij zeker helpen.
MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel kan een uitstekende bijdrage leveren aan de totale uiterlijke verzorging en kan bovendien littekenweefsel zachter soepeler en minder hard laten aanvoelen en bovendien zichbaar verbeteren. MSM kristalpoeder helpt de schoonheid van huid, haar en nagels van binnenuit te verbeteren en kan worden ondersteunt met MSM huid- en gezichtgel.

MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel

MSM voor huid en littekens

De look en feel van uw huid kan in de loop der jaren drastisch veranderen. Invloeden als UV-stralen, slechte voeding, te weinig water drinken en een daling in de hormonen kunnen allemaal leiden tot een veroudering van de huid. Zwavel wordt vaak genoemd als hét natuurlijk “beauty mineraal”, omdat het de huid glad en jeugdig weet te houden. Zwavel is noodzakelijk voor de productie van collageen en keratine, eiwitten noodzakelijk voor de gezondheid en het onderhoud van de huid. Onderzoekers ontdekten dat MSM heeft geholpen bij ondersteuning van belangrijke genen die betrokken zijn bij een gezonde en jonger uitziende huid en bij het voorkomen van tekenen van vroegtijdig ouder worden.

MSM verminderde de vorming van kraaienpootjes en verbeterde de stevigheid en elasticiteit van de huid. MSM is bovendien uitermate nuttig gebleken bij het ??behandelen van huidaandoeningen zoals acne, psoriasis, eczeem, dermatitis, roos, schurft, luieruitslag en bepaalde schimmelinfecties. Littekens als gevolg van operaties en van brandwonden blijken ook goed zeer goed te reageren op zowel orale als lokale toepassing met huid-en gezicht gel. MSM innemen een aantal weken voor een operatie scheelt enorm in litteken vorming. Na de operatie het de behandelde plek regelmatig in masseren met huid-en gezichtgel scheelt enorm. Nieuwe littekenvorming kan zodoende (deels) worden voorkomen, en zelfs oude littekens kunnen aanzienlijk verbeteren.

MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel

MSM voor het haar

MSM ondersteunt en stimuleert de aanmaak van keratine, een eiwit dat als structuurelement nodig is voor de vorming van het haar. Uit onderzoek blijkt dat MSM het haar helpt dikker te krijgen en bovendien zorgt voor meer glans. MSM verhoogt ook de groeisnelheid van het haar. Deze effecten op de haargroei werden eerst bestreden als zijnde niet wetenschappelijk aangetoond, maar zijn inmiddels bevestigd in een (dubbel-blind) onderzoek door de Oregon Health Sciences University. De buitenkant van ons haar, de haarschacht, bestaat hoofdzakelijk uit keratine. Keratine is een eiwit met een hoog gehalte aan het aminozuur cysteine, dat op haar beurt o.a. weer is opgebouwd uit zwavel. MSM is een natuurlijke leverancier van zwavel en derhalve onmisbaar voor de opbouw van keratine. Haar bestaat voor een belangrijk deel uit keratine. Keratine is opgebouwd uit eiwitmoleculen, die verbonden zijn met zwavel, de zogenaamde zwavelbruggen. Haarproblemen kunnen ontstaan als het keratinegehalte in ons lichaam te laag is of wanneer er sprake is van beschadigde zwalvelbruggen. MSM verhoogt de keratineproductie in het haar, waardoor meer zwavelbruggen ontstaan. Hierdoor verbetert de haarstructuur.

MSM bij huid, haar, nagels en littekenweefsel

MSM voor de nagels

Nagels bestaan uit het opbouwende eiwit keratine. Keratine neemt alle voedingsstoffen op en houdt vocht en vet vast in de nagel. Het zorgt voor de veerkracht en stevigheid van de nagel. Bij een storing van de keratine synthese vermindert het groeipercentage en vertoont het matheid, strepen en hebben de neiging tot splijting. Keratine bestaat voor een groot deel zwavelhoudende aminozuren zoals Cysteïne. Een tekort aan zwavelhoudende aminozuren kan ontstaan bij een eenzijdig voedingspatroon dat niet voldoende eiwitten bevat. Bij zwakke nagels wordt, net als bij een lastige huid en haarproblemen, vaak en met succes gebruik gemaakt van MSM als voedingssupplement.

Klik hier voor meer informatie over MSM bij allergieën, astma, COPD, bronchieën

Klik hier voor meer info over MSM bij artrose, fibromyalgie, Bechterew, bursitits en meer

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Sharing is Caring