MSM organisch zwavel. Wat is het precies? en wat doet het voor ons.

MSM organisch zwavel

MSM organisch zwavel. Zwavel behoort (met calcium, magnesium, kalium, natrium, fosfor) tot de macromineralen die het lichaam dagelijks in grotere hoeveelheden nodig heeft.

MSM organisch zwavel

MSM organisch zwavel: wat is het? En wat doet zwavel voor ons?

MSM organisch zwavel zorgt samen met vitaminen en mineralen voor dat vele lichamelijke functies kunnen worden uitgevoerd.
De enorme grote hoeveelheid zwavel op onze planeet wordt van origine geproduceerd en aangemaakt door algen en plankton in de oceaan en door regenbuien over moeder aarde verspreidt. Gedurende dit natuurlijke proces reageert het stijgende zwavel in de atmosfeer op zonlicht en ozon en vormt D.M.S.O. (dimethylsulfoxide) en M.S.M. (methylsulfonylmethaan).

Het voor ons mensen benodigde M.S.M. organisch zwavel blijkt door een gebrek aan natuurlijk zonlicht nauwelijks of zelfs niet aanwezig te zijn in voedingsmiddelen die in een kunstmatige omgeving (kassen) gekweekt worden .

MSM organisch zwavel

MSM is een organisch gebonden zwavel

MSM organisch zwavel (methylsulfonylmethaan) is een vorm van organisch gebonden zwavel, dat deel uit maakt van de natuurlijke cyclus van zwavel. MSM tref je aan in voeding als vers fruit en verse groenten, echter de hoeveelheden zijn, net als bij magnesium, niet toereikend voor voldoende inname. Ook in moedermelk zitten hoge concentraties MSM organisch zwavel. Daarnaast gaat er veel MSM verloren bij het bewerken van voedsel en dan met name bij het koken van groenten. Bijna de helft van alle MSM in je lichaam bevindt zich in de spieren, huid en botten. Ook in de hersenen zit een groot gedeelte van de MSM organisch zwavel. Het vervult een aantal essentiële functies in ons lichaam.

MSM organisch zwavel. zwavel in de natuur.

Samen met vitaminen en mineralen zorgt het ervoor dat vele lichamelijke functies kunnen worden uitgevoerd zoals: Voedselvertering, bloedsomloop, wondgenezing en het stimuleren van het immuunsysteem waardoor o.a infecties kunnen worden afgeweerd. Normaal gesproken heb je niet direct in de gaten dat er een tekort in je lichaam is ontstaan aan zwavel. Dat komt vaak pas naar voren als er vervelende en vaak chronische en onverklaarbare klachten ontstaan. Zeker als we wat ouder worden, gaat de hoeveelheid MSM organisch zwavel in het lichaam achteruit. Het lichaam heeft MSM organisch zwavel echt nodig bij heel veel lichaamsprocessen.

Zwavel behoort (met calcium, magnesium, kalium, natrium, fosfor) tot de macromineralen die het lichaam dagelijks in grotere hoeveelheden nodig heeft. Zwavel is essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. Zwavel is een evident onderdeel van voor het lichaam belangrijke aminozuren en nagenoeg alle eiwitten. Bijvoorbeeld de synthese van collageen, essentieel voor de structuur van bindweefsel (huid) en kraakbeen, is sterk afhankelijk van voldoende zwavel. Zwavel verzorgt de disulfidebruggen, die voor structuur en elasticiteit zorgen. Bij tekorten worden de weefsels minder flexibel, met als gevolg: verstijving van spieren, vermindering van de flexibiliteit en regeneratievermogen het van kraakbeen, de vorming van rimpels in de huid en de afname van de elasticiteit van longweefsel, hart- en bloedvaten. Zwavel is tevens essentieel bij vele ontgiftingsprocessen in het lichaam.

?

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

MSM organisch zwavel

Tips voor gebruik MSM zwavel

Misschien wel de meest opmerkelijke ontdekking over MSM is dat het een effectieve pijnstiller en daarbij tevens sterk ontstekingsremmende eigenschappen bezit. MSM werkt voor vele typen chronische pijn. In maart 1999 publiceerden Stanley W. Jacob, MD, en Ronald M. Lawrence, MD, Ph.D. het spraakmakende boek “The Miracle of MSM: The Natural Solution voor Pain”. Hun boek werd op basis van hun ervaring als artsen en MSM onderzoekers gepubliceerd. Dr. Jacob is het hoofd van de DMSO Pain Clinic in Portland, en hoogleraar aan de Oregon Health Sciences University. Dr. Lawrence was de oprichter van de Internationale Vereniging voor de Studie van Pijn en de Amerikaanse Vereniging voor de Studie van hoofdpijn. Samen hebben ze meer dan 20 jaar ervaring met het bestrijden van pijn met MSM. Zij concludeerden dat meer 70% van de 18.000 patiënten die lijden aan chronische pijn baat hadden bij MSM suppletie en MSM gel voor uitwendig gebruik.

Tekortkomingen in biologische zwavel kan leiden tot minder optimaal functioneren van elke cel, weefsel en orgaan in het lichaam. Anorganische zwavel is slecht geassimileerd. Organisch, biologisch actieve zwavel is daarom van groot belang voor de gezondheid van elk levend organisme.

Stanley W. Jacob, MD

MSM organisch zwavel

De typen pijn die met bewezen succes zijn behandeld met MSM zijn:

 * artrose en reumatoïde artritis * lage rugpijn * hoofdpijn, migraine * spierpijn * bursitis * tendinitis * tennis elleboog en andere sportblessures * carpaal tunnel syndroom * mutiple sclerose * ziekte van bechterew * whiplash * rsi (repetitive strain injury) * Littekens als gevolg van brandwonden, operaties, ongevallen, enz.

MSM organisch zwavel

Een mogelijke verklaring voor het feit dat MSM sterk ondersteunt bij chronische pijn en ontstekingen kan worden gevonden in de volgende mechanismen:

MSM is een spierverslapper.

Dit is een belangrijke en vaak over het hoofd gezien voordeel van MSM. Veel chronische pijn worden geprikkeld door chronische spierspanning in het lichaam.

MSM  helpt natuurlijke afweermechanismen

MSM helpt de natuurlijke afweermechanismen van het lichaam en is betrokken bij de vorming van antilichamen als onderdeel van het totale immuunsysteem.

MSM is analgetisch.

MSM is van nature analgetisch: het blokkeert de overdracht van pijn impulsen.

MSM om te detoxen.

MSM is een uitstekend middel om te detoxen: MSM verhoogt het vermogen van cellen om giftige afvalstoffen uit te scheiden.

MSM blokkeert ontstekingen.

MSM blokkeert ontstekingen en ontstekingsprocessen. MSM verhoogt de activiteit van cortisol, een natuurlijke anti- inflammatoire hormoon geproduceerd door het lichaam.

MSM verbetert de permeabiliteit.

MSM verbetert de permeabiliteit (doorlaatbaarheid) van celmembranen. Dit verbetert de opname van voedingsstoffen en veel vitaminen en de verwijdering van afvalstoffen en overtollig cellulaire vloeistoffen.

MSM verwijdt de bloedvaten

MSM verwijdt de bloedvaten en verbetert de bloedsomloop. Ook dit helpt om afvalproducten te elimineren uit het lichaam en genezing te versnellen.

MSM organisch zwavel

Is MSM een wondermiddel?

Het is een voedingssupplement dat de mens in de pre-moderne samenleving zou moeten ontvangen via hun voeding. Zoals eerder aangegeven blijkt dat niet toereikend. MSM geeft het lichaam de instrumenten die zij nodig heeft om zich beter te genezen en de vitaliteit te behouden. MSM kan dit niet alleen. De basis voor een goede gezondheid is het behoud van gezonde leefomstandigheden, met inbegrip van een gezonde en evenwichtige voeding, goede levensstijl keuzes, voldoende water en lichaamsbeweging.

MSM is bedoeld voor iedereen die een goede gezondheid waardeert. Sportliefhebbers en atleten kunnen het gebruiken om hun prestaties te verbeteren en sneller te herstellen na een training. Mensen met een degeneratieve ziekte kunnen het gebruiken om de gezondheid en kwaliteit van leven een stevige boost te geven.

MSM organisch zwavel verhoogt bovendien drastisch het vermogen van cellen om giftige afvalstoffen uit te scheiden.

Klik hier voor meer info over MSM bij huid, haar nagels en littekenweefsel?

Klik hier voor meer informatie over MSM bij allergieën, astma, COPD, bronchieën

Klik hier voor meer informatie over MSM bij ?artrose, fibromyalgie, Bechterew, bursitis en meer

Sharing is Caring