Parkinson en magnesium

Parkinson en magnesium
Een magnesiumtekort wordt vaak als één van de oorzaken benoemd
Parkinson en magnesium. De ziekte van Parkinson (PD) is een aandoening van de hersenen die leidt tot trillen en moeite met lopen, beweging en coördinatie. De ziekte van Parkinson ontstaat meestal na de leeftijd van 50 jaar. Het is een van de meest voorkomende zenuwstelselaandoeningen van ouderen. Het komt soms voor bij jongere volwassenen en treft zowel mannen als vrouwen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium gedurende enkele generaties in verband wordt gebracht met de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson.
Het exacte mechanisme is niet bekend, maar het lijkt vooralsnog samen te gaan met een verlaging van de TRMP7 -genen, de genen die het transport van het magnesium aansturen en verantwoordelijk zijn voor de regulering van de magnesiumbalans.
Elke verstoring in het evenwicht van het cellulaire magnesium dat afhankelijk is van TRMP7 kan invloed hebben op de prikkelbaarheid van de hersenen of op een neurodegeneratieve ziekte als Parkinson.
Mutaties van deze genen, dus vermindering van de transportfunctie, verhoogt het risico op het ontwikkelen van Parkinson wanneer er een magnesiumtekort is ontstaan.

Gezond & fit met Himalaya magnesium
Goed voor lichaam en geest
Parkinson en magnesium
Magnesiumolie is van belang
Parkinson en magnesium. Er is toenemend bewijs dat te weinig magnesium bijdraagt aan zware metalen afzetting in de hersenen die aan Parkinson, Multiple Sclerose en de ziekte van Alzheimer voorafgaat.
Veel symptomen van de ziekte van Parkinson kunnen met hoge doses magnesium suppletie worden overwonnen of verlicht. Beven en trillen kan via magnesiumsuppletie worden verminderd en de starheid verlicht.
Magnesium biedt significante bescherming met een hoog behoud effect op neurologische functie na hersenletsel of in het helen van chronische gestoorde disfuncties, zoals in het geval van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.
Daarnaast gaan er steeds meer stemmen op bij neurologen dat er ook een zeer aannemelijk verband bestaat tussen Parkinson en vitamine D3 tekort. In algemene zin is bekend dat de werking van magnesium in combinatie met vitamine D3 kan zorgen voor het zgn "vliegwieleffect" Magnesium en vitamine D3 werken synergetisch.