pillen-magnesiumolie

pillen-magnesiumolie afbeelding

Er zijn maar weinig goede magnesium supplementen.De meeste magnesium supplementen in de vorm van tabletten of capsules bestaan voor een groot gedeelte uit vulmiddelen, glansmiddelen, bindmiddelen, coatings, converveermiddelen, smaak en kleurstoffen. En je zou het niet zeggen maar ook poeders bevatten veel vulmiddelen, kleurstoffen, antioxidanten etc.etc.

In het geval van pillen zijn de werkzame stoffen vaak zo gering (vaak niet meer dan enkele honderden milligrammen per pil of capsule) dat u deze nauwelijks kunt vastpakken laat staan inslikken. Een pil moet dus volume krijgen om als basis voor de werkzame stof te kunnen dienen.De fabrikant voegt daarom een groot scale aan hulpstoffen toe.

Al deze hulpstoffen zijn overbodig en vele ervan zijn zelfs belastend. U zou schrikken als u de lijst bekijkt welke hulpstoffen dit zijn om maar één pil te maken. Hieronder slechts een kleine opsomming van hulpstoffen.Lactose (melksuiker)- Microcrystalline Cellulose - Hydroxypropyl Cellulose-Povidone - Magnesium Stearaat (Smeermiddel)- Stearinezuur - Polyethyleen Glycol - Triacetine (Plastificeermiddel) - Titanium Dioxide - Iron Oxide.In de top 5 van in Nederland verkochte magnesiumtabletten of capsules zitten voor 40% tot 75% aan voor het lichaam nutteloze en belastende stoffen.De keuze voor magnesium olie is dan al gauw gemaakt.

Himalaya Magnesium olie bevat naast pure zuivere magnesium chloride (Magnesium zout) slechts zuiver water en GEEN ENKELE HULPSTOF die noodzakelijk zou zijn voor de smaak en/of houdbaarheid. Magnesium chloride is door de hoge concentratie van 31% jarenlang houdbaar.Het gebruik. Magnesium olie is verkrijgbaar in 100 + 200 ml.flesjes met verstuiver (spray) voor directe toepassing op de huid.Magnesium olie is een verzadigde 31 % magnesiumchloride -oplossing , bestaande uit 31 % magnesiumchloride en 69 % zuiver water.5 x en spray staat gelijk aan 1 ml geconcentreerd magnesium olie ( 31 % ) , 20 sprays staan gelijk aan een dosering van 412 mg zuiver magnesium.

Gemiddeld heeft een volwassen persoon voor onderhoud ca 500-600 mg magnesium per dag nodig ca (30 sprays) Voor een dagelijkse dosos wordt Himalaya magnesium olie direct gespoten op de huid en licht gemasseerd . Normaal is 10- 15 sprays op de huid aanbrengen zowel in de ochtend en avond , afhankelijk van de persoonlijke behoefte. Aangetoond is dat de oksels, knieholten, liesstreek, armen, schouders en benen het meest geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

De olie kan ook worden toegepast op de dijen , kuiten of maag . Toepassing onder de oksels heeft bewezen een heilzaam en deodorant effect te hebben. Het Magnesiumgehalte Van Himalaya geconcentreerde Magnesium olie is een verzadigde 31 % magnesiumchloride oplossing.

Lees hier alles over Himalaya magnesium olie, wetenschappelijk bewijs werking magnesium, of doe de magnesiumtekort zelftest.

Sharing is Caring