Restless Legs Syndroom (RLS) en magnesium. Magnesiumolie helpt.

Restless Legs Syndroom (RLS) en magnesium

Restless Legs Syndroom (RLS) en magnesium

Restless Legs Syndroom (RLS) en magnesium
Rusteloze benen zijn goed te behandelen met magnesiumolie.

Restless Legs Syndroom (RLS) en magnesium. een bewezen, verlichtende hulp bij een regulier moeilijk behandelbaar probleem. Het hebben van rusteloze benen staat ook bekend als het Rusteloze Benen-Syndroom (RBS). Het Restless Legs syndroom valt onder de auto immuun aandoeningen. Naar schatting heeft vijf tot tien procent van de Nederlanders last van het Restless Legs Syndroom en het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Restless Legs Syndroom (RLS) en magnesium

Klachten bij rusteloze benen

Wanneer je daar last van hebt, heb je sterk de behoefte om je benen te blijven bewegen. Het wordt ook wel in verband gebracht met licht claustrofobische klachten, het gevoel gevangen te zitten, angst om niet weg te kunnen... In de meeste gevallen doet het geen pijn, maar het leidt vaak tot vervelende klachten die je leven sterk kunnen beïnvloeden.

Denk hierbij aan kriebelende en branderige benen, jeuk, kramp en regelmatig het gevoel hebben dat je “moet” bewegen. Er is geen sprake van pijn, maar het is wel een vervelend gevoel.

Het treedt vooral ‘s avonds en ‘s nachts op. Het kan daardoor lastig zijn om de slaap te vatten. Een slaapstoornis en rusteloze benen komen dan ook vaak voor. Vermijdt in ieder geval koffie en caffeïnehoudende producten in de avond.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Restless legs Syndroom (RLS) en magnesium

Oorzaak en oplossing bij rusteloze benen

Een duidelijke oorzaak van rusteloze benen is niet echt bekend. Er is een vermoeden dat het te maken heeft met een verstoring in de aanmaak en het doorgeven van dopamine. Dopamine is een neurotransmitter en wordt in de hersenen aangemaakt. Magnesiumsuppletie via magnesiumolie of magnesium serum kan heel goed helpen de klachten te verminderen. 

Via transdermale suppletie (via de huid) wordt serum of olie snel opgenomen op de plekken waar de jeuk, de spierspanning of de geïritteerde zenuwen zich bevinden. Smeer derhalve serum of olie aan de bovenkant van de voeten, enkels, onder-en bovenbenen, liesstreek buik en oksels. Magnesium staat niet voor niets bekend als het ontspanningsmineraal bij uitstek.

Spieren ontspannen zich door magnesium en de geest komt tot rust.
Je bent beter in balans waardoor het nachtrust bevorderend wekt. Een voetenbad of een ligbad voor het slapen gaan is bij restless legs een absolute aanrader.

Doe hier de Magnesium zelftest  

Sharing is Caring