Ziekte van Lyme en magnesium. Magnesiumtekort is gebruikelijk bij Lyme

Ziekte van Lyme en magnesium.

Candida en magnesium

Ziekte van Lyme en magnesium
Lyme is een infectie-ziekte die wordt veroorzaakt door de
Borrelia-bacterie

Ziekte van Lyme en magnesium. Lyme is een infectie-ziekte die wordt veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. Deze bacterie is een soort van sluipmoordenaar die stapje voor stapje je lichaam kan overnemen en zich tegelijkertijd bijzonder moeilijk laat doden. Hij is snel resistent tegen antibiotica en heeft allerlei tactieken om het immuunsysteem te ondermijnen. De Borrelia-bacterie wordt vooral overgedragen door teken, maar kan ook via dazen, vlooien en zelfs van mens op mens worden overgedragen. Hoewel besmettingen via een andere route dan de teek zeldzamer zijn.

Ziekte van Lyme en magnesium

Er is pas sprake van de ziekte van Lyme op het moment dat een besmetting zich uitbreidt tot een infectie

Bij besmetting raakt het ontgiftingssysteem ontregelt. Hierdoor ontwikkel een Lyme-patiënt allerlei chronische vergiftigingen. Ook ontrekt de Borrelia bacterie voedingsstoffen aan het lichaam, wat tot gevolg heeft dat men last krijgt van tekorten. Bij iemand met een gezond immuunsysteem hebben de bacteriën weinig kans om zich uit te breiden, en tot een infectie uit te groeien. 

Bij een gezond immuunsysteem sterven de bacteriën af of blijven slechts in een onschadelijk klein aantal aanwezig. In dat geval kan het soms jaren later alsnog actief worden en zich wél tot een infectie ontwikkelen.

Ziekte van Lyme en magnesium

Extra alert bij behandeling met antibiotica

Veel patiënten met de ziekte van Lyme hebben symptomen die overeenkomen met de algemene symptomen van magnesiumtekort, echter bij deze patiënten zijn ze een stuk heviger. Symptomen van magnesiumtekort bij Lymepatienten omvatten spierkrampen en zwakte, pijn, vermoeidheid en slapeloosheid, verwarring, hartproblemen en extra gevoeligheid voor stress. Magnesium deficiëntie is gebruikelijk bij Lymepatiënten en verdient daarom extra aandacht. Zeker bij Chronische Lyme is er sprake van een dito magnesiumtkort. Magnesium speelt een zeer belangrijke rol in de productie van energie. Het aanvullen van magnesium kan daarom een grote sprong voorwaarts betekenen in het genezingsproces. Extra aandacht voor een magnesiumtekort bij Lymepatienten is geboden als de ziekte wordt behandeld met antibiotica. De antibiotica gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Lyme kan magnesium en andere belangrijke voedingsstoffen afbreken.

Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

Ziekte van Lyme en magnesium

Kan magnesium de ziekte van Lyme genezen?

Nee dat kun je niet zo stellen. Magnesium speelt echter een zeer belangrijke functie bij het opbouwen en op peil houden van het immuunsysteem extra belangrijk bij Lymepatiënten. Een zwak immuunsysteem maakt de kans op besmetting via de Borrelia bacterie groter en een goed werkend immuunsysteem is normaliter in staat om voldoende weerstand te bieden tegen de Borrelia bacterie. Magnesium suppletie is daarom zeer sterk aan te bevelen ter ondersteuning om de Ziekte van Lyme het hoofd te kunnen bieden.

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Sharing is Caring