ADHD en magnesiumtekort


ADHD en magnesiumtekort
Magnesiumsuppletie-therapie

ADHD en magnesiumtekort: Men zegt over ADHD dat dit van oorsprong een familiaire en genetische oorsprong te hebben. Of dit daadwerkelijk aangenomen mag worden is niet geheel duidelijk. Enige voorzichtigheid hierover is op zijn plaats. ADHD uit zich in een metabolismestoornis van magnesium, echter dat is in de reguliere geneeskunde niet altijd genoegzaam bekend. Een magnesiumsuppletie-therapie, met magnesium, vitamine B6 en zink, geven bewezen spectaculaire verbeteringen.
Magnesium en zink zijn de meest deficiënte voedingsstoffen bij mensen met ADHD.

In feite zijn symptomen van een tekort aan deze mineralen vergelijkbaar met symptomen van ADHD. ADHD en magnesiumtekort gaan vrijwel altijd hand in hand.

ADHD en magnesiumtekort

Kinderen met ADHD hebben vrijwel altijd 3 herkenbare symptomen in hun gedrag:

  • Ze kunnen zich moeilijk lang concentreren.
  • Ze zijn vaak Hyperactief.
  • Ze handelen nogal impulsief.




De klassieke behandeling van ADHD ofwel hyperactiviteit:

De meest voorgeschreven middelen die worden ingezet als medicatie wanneer ADHD is geconstateerd zijn Concerta en Ritalin, vallend onder de psychostimulerende middelen. Dat deze middelen onder de opiumwet vallen stemt tot nadenken…. Er bestaat echter geen standaard voorgeschreven behandeling, geen eenstemmigheid, voor iedereen met ADHD.

Er zijn vele vervelende bijwerkingen van genoemde medicijnen; hoofdpijn, vermoeidheid, verlies van eetlust, wat weer kan leiden tot een groeiachterstand, slaapproblemen, angstgevoelens, nervositeit, depressiviteit en zelfs abnormale bewegingen en tics worden in dit verband ook genoemd. 

Dat het voorschrijven van deze medicijnen een standaard protocol is geworden zegt weinig over de juistheid, de (positieve of nadelige) effecten of de veiligheid daarvan. Medicijnen kunnen ADHD niet genezen, slechts symptomen bestrijden. Geneesmiddelen onderdrukken de symptomen tijdelijk, maar lossen het probleem op lange termijn niet op waardoor ze meestal jarenlang gebruikt moeten worden. Het verband tussen ADHD en magnesiumtekort wordt in de reguliere geneeskunde helaas nog maar weinig gesignaleerd en opgepakt.

Naast de inzet van magnesium als ondersteuning bij ADHD wordt steeds meer het belang gezien van vitamine D3 suppletie.
De GGD kwam onlangs (april 2017)? naar buiten met onderstaand bericht:
http://www.ggznieuws.nl/home/kinderen-met-adhd-hebben-vaak-te-laag-gehalte-vitamine-d/

Zeker de moeite waard om de combinatie te maken met magnesium en vitamine D3, een prachtige, synergetische invulling van de behandeling van ADHD met louter positieve bijwerking 


Magnesiumolie

Gezond & fit met Himalaya magnesium

Goed voor lichaam en geest 

ADHD en magnesiumtekort


Interessant onderzoek kinderen en ADHD:

Tien kinderen met ernstige ADHD klachten kregen een magnesium suppletieprogramma en tien andere kinderen met ADHD kregen Ritalin (bekendste medicijn voor de doelgroep met ADHD) in optimale dosering voor symptoombestrijding. Na vier weken werden de kinderen uitgebreid getest.
De kinderen die op Ritalin werden getest werden getest op een tijdstip dat het gehalte in het bloed van het medicijn het hoogst was. De resultaten van de twee groepen waren hetzelfde. In beiden groepen waren de symptomen zeer aanzienlijk afgenomen.

Bij magnesium suppletie zijn er geen nadelige bijwerkingen.
Bij Ritalin ligt dat iets anders: 1 op de 3 kinderen die Ritalin gebruikt, heeft op enigerlei last van bijwerkingen.

Onder andere de eerder genoemde bijwerkingen gebrek aan eetlust, niet kunnen inslapen, hoofdpijn, buikpijn tics en psychische klachten als nervositeit, angst en snel geïrriteerd zijn.

Meer onderzoek naar ADHD en magnesiumtekort: Een studie uit 1997 uitgevoerd door onderzoekers in Pommeren Medische Academie in Polen bepaalde de magnesium niveaus in 116 hyperactieve kinderen in de leeftijd van 9 en 12. De onderzoekers maten magnesium in het bloed in de rode bloedcellen, serums, en het haar van deze kinderen. Het resultaat toonde aan dat er bij 95% van de studiegroep sprake was van een significant magnesiumtekort. 

Doe hier de magnesiumtekort zelftest

Een studie van 2004 uitgevoerd door Franse onderzoekers, gepubliceerd in het tijdschrift van de American College of Nutrition en gepresenteerd in 2006 op het Magnesium Symposium in Polen bewees de voordelen van het combineren van magnesium en vitamine B6-supplementen voor de behandeling van kinderen met ADHD. 

Deze studie werd uitgevoerd met 52 ADHD kinderen onder de leeftijd van 15. Terwijl deze kinderen een normale serum niveaus van magnesium hadden, hadden ze toch te lage niveaus van magnesium in hun rode bloedcellen.

De kinderen kregen magnesium en vitamine B6 tabletten per dag gedurende 6 maanden. Aan het einde van de studie werden normale rode bloedcellen magnesium niveaus gemeld bij de 52 kinderen en verbetering van de ADHD symptomen. ADHD-symptomen die de meeste verbeteringen vertoonden waren tekenen van hyperactiviteit met inbegrip van fysieke agressie, emotionele instabiliteit en spierspasmen.

Lees hier alles over over magnesium



Sharing is Caring